Stivu – Stichting Vakexamens Uitvaartzorg – neemt examens af voor opleidingen op het gebied van onder andere Uitvaartzorg en Thanotopraxie.

Als de schriftelijke examens en het mondelinge examen in het kader van het examen Uitvaartzorg met een voldoende zijn afgerond, ontvangt de kandidaat het Stivu-diploma dat branche-erkend is.

Praktische informatie

Deelnemers melden zich aan voor hun examen door middel van ondertekening en terugzending van de hun toegestuurde overeenkomst, waarin de totale planning is opgenomen. De data, inclusief uw laatste herexamenopties staan gemeld in uw overeenkomst.

Ondertekening, terugzending in combinatie met tijdige betaling van de bijbehorende factuur geeft recht op deelname aan het de examens.

U kunt ieder schriftelijk onderdeel maximaal twee keer herkansen.

Voor deelname aan het mondelinge examen geldt dat u voor alle voorgaande (her)examens geslaagd bent. Bij het mondeling examen is één keer een herkansing mogelijk.

In uw overeenkomst én op de website vindt u alle gewenste informatie (data, locaties). Deelnemers worden ook via de website van de Stivu op de hoogte gebracht van alle (her)examendata. Voor de schriftelijke (her)examens wordt u niet schriftelijk opgeroepen, voor het mondelinge (her)examen wel.

Na de officiële inschrijving worden de kosten voor het totale examens gefactureerd.

 • De kosten voor het complete examenpakket bedragen    € 825,-
 • De kosten voor een herexamen bedragen per onderdeel  €   80,-

Stivu examineert de volgende onderdelen schriftelijk:

 • Rechts- en wetskennis
 • Dag van de uitvaart
 • Wet op de Lijkbezorging
 • Rouwteksten
 • Financiën voor Uitvaartzorg

Als u alle schriftelijke onderdelen succesvol heeft afgerond en een verklaring hebt van een voldoende afgeronde praktijkstage, wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan het mondelinge examen.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge examens maken wij vanaf februari 2020 gebruik van een nieuwe locatie in Houten.

In aanloop naar en tijdens de examendagen is het niet de bedoeling om rechtstreeks contact op te nemen met de locatie. Uw vaste aanspreekpunt is het secretariaat van de Stivu. Nadere informatie krijgt u van de Stivu.

Bij de examens die de Stivu afneemt zijn per examen verschillende hulpmiddelen toegestaan. Een overzicht vindt u hierbij:

 • Voor alle examens geldt, dat er uitsluitend met een blauw-, dan wel zwartschrijvende vulpen/balpen mag worden geschreven. Andere kleuren worden gebruikt bij de correctie van het examen en zijn niet toegestaan. Gebruik van een andere kleur dan aangegeven maakt het examen ongeldig.
 • Er mag bij alle examens gebruik worden gemaakt van een accentueerstift om voor u belangrijke delen aan te geven.
 • Er mag geen gebruik gemaakt worden van Tipp-Ex of een ander correctiemiddel.
 • Het examen mag niet met potlood ingevuld worden.
 • Kladpapier wordt uitgereikt tijdens de examens. Het is dus verboden uw eigen kladpapier te gebruiken. Het kladpapier blijft achter in de examenzaal.
 • Er is geen klok in de zaal. Neem een horloge mee zodat je zelf de tijd kunt bijhouden.

Een eenvoudige, niet programmeerbare rekenmachine mag gebruikt worden bij de examens Recht en wetskennis en Financiën in de uitvaartzorg. Deze rekenmachine mag geen verbinding hebben met buiten (dus geen mobiele telefoon, tablet o.i.d.)

Examenreglement 2018

Het examenreglement 2021 verschijnt zo spoedig mogelijk op de site

Laatste nieuws

Examen 16 januari 2021 gaat niet door

Examen 16 januari 2021 gaat niet door

Herexamen 16 januari 2021 gaan niet door Op 16 januari 2021 staat er een herexamen gepland voor de vakken Dag van de Uitvaart,...

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Adres

J.C. van Markenlaan 3
2285VL Rijswijk

Contact

E-mail: Examens@stivu.nl
Telefoon: 0345 - 637 309