Over Stivu

Stichting Vakexamens Uitvaartzorg – Stivu – verzorgt van oudsher vakexamens voor opleidingen op het gebied van uitvaartzorg.

In 2021 bestaat de Stivu 70 jaar. De stichting ontwikkelt zich vanuit een jarenlange traditie en ook het komende jaar is verdere ontwikkeling en groei verwachten.

In 2019 is er door het bestuur een beleid uitgezet voor de komende jaren. In 2020 zijn daarvoor de eerste concrete stappen gezet bij de examens voor uitvaartverzorger. De eerste groei is gemaakt met het NIT (Nederlands Instituut voor Thanatopraxie). Zij hebben hun examens ondergebracht bij de Stivu. Examens afnemen voor meerdere instanties maakt onderdeel uit van de toekomstplannen.

Secretariaat

Het secretariaat van de Stivu regelt alle administratieve en communicatieve zaken van de stichting. U kunt zich met alle verzoeken richten tot het secretariaat, waarna de medewerkers ervoor zorgen dat uw correspondentie bij de juiste personen terecht komt.

Contact gegevens secretariaat:

E. examens@stivu.nl

T. 0345 – 637309

Het secretariaat van Stivu is niet dagelijks bemenst, op dinsdag en donderdag is ons secretariaat doorgaans bereikbaar. Bij vragen kunt u een mail sturen. Telefonisch is Stivu 24/7 bereikbaar. Als u belt, wordt uw vraag doorgegeven aan het secretariaat en nemen wij zo snel als mogelijk contact met u op.

Het bestuur

Het bestuur van de Stivu bestaat uit drie personen, waaronder vertegenwoordigers met een achtergrond in de uitvaartbranche, in het onderwijs en in de zakelijke dienstverlening.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het algemene beleid en de financiële zaken. Communicatie met het bestuur loopt via het secretariaat.


Het huidige bestuur bestaat uit:

  • Hermien Embsen, voorzitter
  • Herman Wormgoor, secretaris
  • Danny van Rosmalen, penningmeester
Download onze flyer

De examencommissie

De examencommissie onderhoudt contact met de examenmakers en bewaakt de examens op inhoud en niveau. De examenmakers corrigeren de gemaakte examens en de examencommissie controleert steekproefsgewijs de gemaakte en gecorrigeerde examens. De examencommissie stelt de definitieve uitslag per examen vast.

De examencommissie streeft naar een onafhankelijke examinering, waarbij het belangrijk is om het lesgeven, het examen maken en de examens beoordelen uit elkaar te halen. Dit is een lopend proces dat enige tijd in beslag zal nemen. De communicatie met de commissie loopt via het secretariaat.

De modules Nederlands, Rechts- en wetskennis, Dag van de uitvaart, Wet op de lijkbezorging, Rouwteksten, Financiën en Het zakelijk regelen van een uitvaart (aannemingsformulier) worden afgesloten met een schriftelijk examen onder verantwoordelijkheid van de examencommissie. Modules zoals communicatieve vaardigheden, omgaan met emoties en werkdruk, presentatievaardigheden of omgaan met rouw kennen een dergelijke examen niet.

Laatste nieuws

Aanvragen NaVU diploma voor Stivu diplomahouders – vanaf 1 februari 2023

Aanvragen NaVU diploma voor Stivu diplomahouders – vanaf 1 februari 2023

Aanvragen van NaVU diploma Per 1 januari zijn de activiteiten van de Stivu (Stichting Vakexamens ...
Exameninstituten uitvaartbranche gaan samen

Exameninstituten uitvaartbranche gaan samen

Exameninstituten uitvaartbranche gaan samen STIVU draagt activiteiten over aan NaVUGeldermalsen,...

Heeft u nog vragen?

U kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Adres

Adres:
Elzenkade 1-3
3992 AD Houten

Contact

E-mail: Examens@stivu.nl
Telefoon: 0345 - 637 309